Hirsemehl bestaat uit gemalen hirsezaadjes - een van de oudste granen met veel gezonde voordelen. Proso is een glutenvrij en basisch graan, herstelt de natuurlijke zuur-basebalans in het lichaam, reinigt het, bestrijdt vrije radicalen en schimmels. Het meel is licht verteerbaar, niet allergisch, heeft een licht nootachtige nasmaak en is goedkoper dan andere producten uit de "Super Foods"-groep. Het is een bron van vezels, magnesium, onverzadigde vetzuren, zink, ijzer en B-vitamines. Hirsemehl is een echte injectie van nuttige stoffen en een stevige ontgifting voor het lichaam. Hilletmehl is ook een rijke vezelbron, die tegenwoordig algemeen bekend staat als een productdrager, omdat het het spijsverteringssysteem reguleert en de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel positief beïnvloedt. Dit alles leidt tot een gevoel van verzadiging en minder verlangen %*RWS - Referentiewaarde Voedsel <strong> Gebruik </strong> Hirsemehl kan worden gebruikt...
Zwart rijst krijgt na het koken een paarse tint, daarom wordt het ook wel paarse rijst genoemd. Net als bruine rijst is het ongepeld, waardoor het rijk is aan vezels, vitamines, vooral vitamine E, en mineralen: ijzer, zink, koper. Zwart rijst kookt langer dan andere rijstsoorten, van een half uur tot een uur, en zal altijd licht knapperig zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het bereiden van gezonde desserts, zoals rijstpudding met kokosmelk. Zwart rijst is rijk aan antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van vrije radicalen, waardoor het ons beschermt tegen ontstekingen en vele aandoeningen, en het verouderingsproces van cellen vertraagt.
<strong>Ingrediënten:</strong> bruine rijst
<strong>Voedingswaarden per 100g</strong>
Energiewaarde 1498kJ/354kcal - 18% ADH*
Vetten 3,2g - 5%
waarvan verzadigde vetzuren 0,8g - 4%
Koolhydraten 72g - 28%
waarvan suikers 0,7g <1%
Eiwit 7,7g - 15%
Vezels 3,1g
Zout 0,03g <1%
*ADH - Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
<strong>Gebruik</strong>
Spoel de rijst af met koud water.
Gierst is gemaakt van gierst. Het helpt de verzuring van het lichaam tegen te gaan, versterkt de immuniteit en is voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Van nature is het glutenvrij. Een groot voordeel is het hoge gehalte aan B-vitamines, hematopoëtisch ijzer en koper. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en kalium, magnesium, calcium en natrium. Het biedt het lichaam gemakkelijk verteerbare eiwitten en complexe koolhydraten, die de basis vormen van een gezond dieet. Gierst heeft een antivirale en versterkende werking, helpt het zuur-base-evenwicht van het lichaam te herstellen. De B-groep en de vitamines van ijzer hebben hematopoëse. Gierst helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen, werkt verwarmend, verbetert de stofwisseling, verhoogt de concentratie en het geheugen. Het hoge gehalte aan calcium- en siliciumverbindingen versterkt tanden en botten. - 4% bevat verzadigde vetzuren 0,4g - 2% van koolhydraten 72,1g - 28% inclusief suikers 0,8g - 1% van eiwit 10.
Zwart rijst krijgt na het koken een paarse tint, daarom wordt het ook wel paars genoemd. Net als bruine rijst wordt het niet geserveerd, maar is het rijk aan vezels, vitamines, vooral vitamine E, en mineralen: ijzer, zink, koper. Zwart rijst moet langer worden gekookt dan andere rijstsoorten, van een half uur tot een uur, en zal altijd iets knapperig blijven. Het wordt vaak gebruikt om gezonde desserts te bereiden, zoals rijstpudding met kokosmelk. Zwart rijst is rijk aan antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van vrije radicalen, waardoor het ons beschermt tegen ontstekingsstoornissen en vele ziekten, en het verouderingsproces van cellen vertraagt.
<strong> Voedingswaarden per 100 g </strong> energiewaarde 1498KJ / 354Kcal - 18% ADH * VET 3,2 g - 5%, waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g - 4% KOHYDRATEN 72 g - 28%, waarvan suikers 0,7 g < 1% EIWIT 7,7 g - 15% Vezels 3,1 g ZOUT 0,03 g < 1% * ADH - Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid